Τροπικά τοπία, πανάρχαιοι πολιτισμοί και φιλικοί άνθρωποι δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα αξέχαστο ταξίδι σε δύο χώρες της Nοτιοανατολικής Aσίας, το Βιετνάμ και το Λάος

Το Βιετνάμ βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Ινδοκίνας και πρόκειται για μια μακριά και στενή λωρίδα γης, έκτασης 330 τ. χλμ., με περισσότερα από 3.000 χλμ. ακτογραμμής.

Τα σμαραγδένια νερά, ο αρχαίος πολιτισμός, η οργιώδης βλάστηση, η νόστιμη κουζίνα και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου αποτελούν ένα ταξίδι – εμπειρία ζωής για όποιον επισκεφθεί τη χώρα.

Οι σχετικά εύκολες μετακινήσεις, το χαμηλό κόστος διαμονής καθώς και το ότι πολλοί κάτοικοι μιλούν αγγλικά, διευκολύνουν τον επισκέπτη στο ταξίδι του.

Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι είναι μία πόλη γεμάτη λίμνες, αρχιτεκτονικά μνημεία, μοντέρνα κτίρια, εντυπωσιακές παγόδες και γραφικά δρομάκια.

Βιετνάμ, εξωτικό και συναρπαστικό – News.gr

Εκεί θα δείτε κομψές επαύλεις και αστραφτερά, μοντέρνα κτίρια, παλάτια αλλά και πολλά ποδήλατα.

Η πόλη Hue, η παλαιά πρωτεύουσα του κράτους φιλοξενεί την αυτοκρατορική πόλη, την παγόδα Thien Mu και τους βασιλικούς τάφους.

Ένα από τα σημαντικότερα μέρη για να επισκεφθείτε είναι η αρχαία πόλη Hoi An με τα ενδιαφέροντα μνημεία, τα στενά δρομάκια, τις γέφυρες και τις όμορφες πλατείες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ha Long Bay που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ένα σύμπλεγμα 3.000 πανέμορφων νησιών, με τροπική βλάστηση και σπήλαια, που ξεπετάγονται από τη θάλασσα.

Βιετνάμ, εξωτικό και συναρπαστικό – News.gr

Στο Εθνικό Πάρκο Phong Nha που έχει επίσης χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να εξερευνήσει κανείς από κοντά τα ενδιαφέροντα σπήλαια.

Το προστατευόμενο νησί Phu Quoc, οι λίμνες Ba Be και Tuyen Lam, το τροπικό δάσος μανγκρόβιας στο Land Cape και το σπήλαιο του Phong Nha-Ke Bang αποτελούν προορισμούς που δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί.

Βιετνάμ, εξωτικό και συναρπαστικό – News.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.