Έχετε τόσα πολλά πράγματα να προσέχετε όταν πρόκειται να φροντίσετε τα υδραυλικά σας – Αποφράξεις Αντωνίου – που μπορεί να είναι λίγο πιεστικό.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καθυστερήσετε να συμβαδίσετε με τη συντήρηση και τις επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά αν θέλετε να γλυτώσετε τον εαυτό σας από έναν τεράστιο λογαριασμό επισκευής.

Τα καλά νέα είναι ότι η γνώση μερικών από τα βασικά σχετικά με τη συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων το κάνει πολύ πιο εύκολο. Εφόσον κατανοείτε πώς να φροντίζετε τα υδραυλικά σας και έχετε έναν αξιόπιστο τοπικό υδραυλικό που μπορεί να σας βοηθήσει με τις επισκευές όπως απαιτείται, έχετε όλα όσα χρειάζεστε.

Κύρια βαλβίδα απενεργοποίησης

Κάθε φορά που μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε την κύρια βαλβίδα διακοπής νερού.

Κάθε σπίτι έχει μια βαλβίδα σχεδιασμένη για να κόβει την παροχή νερού στο σπίτι, η οποία μπορεί να αποτρέψει σοβαρές ζημιές από το νερό όσο περιμένετε να φτάσει ένας υδραυλικός στο σπίτι σας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία όσον αφορά τη γνώση της θέσης της βαλβίδας διακοπής είναι οι διαρροές. Όταν υπάρχει διαρροή στο σπίτι σας, το κλείσιμο του δικτύου ύδρευσης είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τη ροή του νερού.

Ενώ ορισμένες διαρροές δεν είναι πολύ κακές όσον αφορά τη δυνατότητα τους για δομικές βλάβες και την αύξηση του λογαριασμού νερού, ορισμένες διαρροές μπορεί να σας κοστίσουν χιλιάδες δολάρια σε λίγες ώρες.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τη βαλβίδα διακοπής νερού στο σπίτι σας σκεφτείτε να ζητήσετε από έναν υδραυλικό να σας δείξει πού βρίσκεται και πώς να τη χρησιμοποιήσετε. Ακόμα κι αν πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για να προσλάβετε έναν υδραυλικό για μια τόσο μικρή εργασία, το να ξέρετε πώς να κλείσετε το νερό σας θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ.

Αποφράξεις

Μερικά από τα πράγματα που συνήθως κάνουν λάθος οι ιδιοκτήτες σπιτιού αφορούν το σύστημα αποχέτευσης. Αν και τα πράγματα που βάζετε στις αποχετεύσεις σας μπορεί να μην φαίνονται τεράστια, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι γνωστό ότι προκαλούν βουλώματα και καταστροφή σωλήνων.

Για αρχή, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι βάζετε κάτω από τις αποχετεύσεις σας. Εάν δεν θέλετε να καλείτε έναν υδραυλικό για να καθαρίζει τις αποχετεύσεις σας κάθε λίγους μήνες, να έχετε υπόψη σας τι βάζετε σε αυτές.

Οι νεροχύτες μπάνιου και οι αποχετεύσεις ντους μπορούν να προστατευτούν με σχάρα αποχέτευσης. Και αν χρησιμοποιείτε τα λεγόμενα καθαριζόμενα μαντηλάκια για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διακοπή τώρα μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Ένα άλλο πράγμα που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν σκέφτονται είναι αυτό που χρησιμοποιούν για να αποφράξουν τις αποχετεύσεις. Ενώ τα χημικά καθαριστικά είναι τα πιο δημοφιλή ονομαστικά, είναι επίσης εξαιρετικά αναποτελεσματικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους σωλήνες σας.

Εάν ρωτήσετε οποιονδήποτε υδραυλικό σχετικά με το καλύτερο καθαριστικό αποχέτευσης που θα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας, θα σας συστήσει καθαριστικά με βάση τα ένζυμα που τρώνε οργανικά υλικά χωρίς να καταστρέψουν τους σωλήνες σας.

Χειμερινή προετοιμασία

Εάν διαθέτετε αυτοκίνητο, καταλαβαίνετε τη σημασία του να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι εξοπλισμένα για να χειρίζονται τις εποχές καθώς αλλάζουν. Εάν θέλετε να αποτρέψετε μεγάλα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για τον εαυτό σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε το υδραυλικό σύστημα στο σπίτι σας για κάθε χειμώνα που πλησιάζει.

Το μεγαλύτερο πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε όταν πρόκειται για την προετοιμασία των χειμερινών υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι να βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες σας δεν πρόκειται να παγώσουν.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ζητήσετε από έναν τοπικό υδραυλικό να προσθέσει λίγη μόνωση σε περιοχές όπου οι σωλήνες δεν είναι σωστά μονωμένοι, αλλά μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε θερμαντική ταινία ή καλώδιο εάν έχετε κάπου να το συνδέσετε.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι δυνητικά ευάλωτοι σωλήνες, υπάρχει ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να μην παγώσει: η σαλιάρα του σωλήνα σας.

Κάθε χειμώνα, θα πρέπει να ζητάτε από έναν τοπικό υδραυλικό να σβήνει το νερό στη σαλιάρα του σωλήνα και να αποστραγγίζει τυχόν περίσσεια νερού. Εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κάλυμμα σαλιάρας σωλήνα για να μην παγώσει.

Συντήρηση ρουτίνας

Αν και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις δεν μοιάζουν με άλλα μέρη του σπιτιού σας όσον αφορά την απαραίτητη τακτική συντήρηση, υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνετε. Τουλάχιστον μία ή δύο φορές το χρόνο, θα πρέπει να ζητήσετε από έναν τοπικό υδραυλικό να κάνει κάποια βασική συντήρηση στο υδραυλικό σας σύστημα για να διασφαλίσει ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ένα από τα πρώτα βήματα για τη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρά προβλήματα, έτσι ο υδραυλικός σας θα ελέγξει και θα διορθώσει διαρροές σε σωλήνες και εξαρτήματα.

Η συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει επίσης τη διασφάλιση ότι όλες οι αποχετεύσεις λειτουργούν σωστά, πράγμα που σημαίνει δοκιμή για αργή αποστράγγιση και αποφράξεις τυχόν αποχετεύσεων που είναι αργές. Αφού ελεγχθούν και επιδιορθωθούν όλα τα μικρά πράγματα, μπορείτε να προχωρήσετε στην πρόσθετη συντήρηση.

Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια κεφαλή ντους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζητήστε από έναν υδραυλικό να την καθαρίσει για να αφαιρέσει τα άλατα. Αυτό σας δίνει βελτιωμένη πίεση νερού και διασφαλίζει ότι δεν θα έχετε βρωμιά και βρωμιά στο νερό σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.