Με έντονη νυχτερινή ζωή και μεσαιωνικά κτίρια

Το Μινσκ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Λευκορωσίας που συνδυάζει έντονη νυχτερινή ζωή και μεσαιωνικά κτίρια.

Αποτελεί την έδρα της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών και χαρακτηρίζεται από σύγχρονο αλλά έντονο ανατολικοευρωπαϊκό χαρακτήρα. Η αρχιτεκτονική ποικιλία της πόλης είναι μοναδική με ρωμαϊκά και μπαρόκ οικήματα, δίπλα σε κτίρια επηρεασμένα από το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Κρατικό Μουσείο, το μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και την πλατεία Ανεξαρτησίας που φιλοξενεί το επτά μέτρων άγαλμα του Λένιν. Γύρω από την πλατεία βρίσκεται το πανεπιστήμιο της χώρας, το πρώην Αρχηγείο της KGB και το Εβραϊκό Μνημείο Zaslavsky.

Μινσκ, η πόλη που σίγουρα θα σας εκπλήξει – News.gr

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας ιδρύθηκε το 1922 και στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό οκτάγωνο κτίριο που έχει το σχήμα ενός ρομβικού κύβου. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πνεύματος, με τους 2 πύργους, αποτελεί το πιο σημαντικό σήμα κατατεθέν της παλιάς πόλης.

Μινσκ, η πόλη που σίγουρα θα σας εκπλήξει – News.gr

Στο Μινσκ έζησε ο δολοφόνος του John F. Kennedy. Ο Lee Harvey Oswald μετακόμισε στη Λευκορωσία το 1960 πριν επιστρέψει στην Αμερική για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα οι επισκέπτες μπορούν να δουν το πρώην διαμέρισμα του στην οδό Kamyunistychnaya 4.

Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει το machanka, τηγανίτες δηλαδή βουτηγμένες σε ζωμό από χοιρινό και την πικάντικη σούπα solyanka.

Μινσκ, η πόλη που σίγουρα θα σας εκπλήξει – News.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.