Πιστεύετε ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποτρέψετε την απόφραξη της αποχέτευσης, αλλά εξακολουθείτε να καταλήγετε με βουλώματα;

Ρωτήστε έναν υδραυλικό από την Αποφράξεις Πειραιάς και θα σας πουν ότι δεν γνωρίζετε πλήρως όλα όσα βουλώνουν την τουαλέτα σας.

Μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι μερικά καθημερινά προκαλούν και βουλώματα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που οδηγούν σε βουλωμένες αποχετεύσεις.

1. Μαλλιά

Τα μαλλιά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να φράξετε την αποχέτευση σας. Εάν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας αντιμετωπίζει προβλήματα με την τριχόπτωση, πιθανότατα θα βρίσκετε τρίχες στο νεροχύτη ή την μπανιέρα σας σε καθημερινή βάση.

Φροντίστε να το καθαρίσετε πετώντας τα στα σκουπίδια. Το να τρέχετε το νεροχύτη και να αφήνετε τα μαλλιά να πέφτουν στην αποχέτευση είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αφήσετε και τα χρήματά σας να πάνε κάτω.

Αγοράστε ένα σουρωτήρι για να πιάσετε τα μαλλιά πριν προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Όταν μπλέκονται πολλά μαλλιά στην αποχέτευση, θα πρέπει να καλέσετε τον υδραυλικό σας.

2. Λίπος

Μπορεί να μην το καταλάβετε αυτό στην αρχή, αλλά το λίπος και τα λάδια σχηματίζουν σφαίρες ουσίας μόλις περάσουν στην αποχέτευση. Μπορεί να μην στερεοποιηθούν αμέσως. Αλλά μόλις βρεθούν στην παροχή νερού, μπορούν να φράξουν την αποχέτευση οπουδήποτε καταλήξουν.

Όπως μια αρτηρία που σιγά-σιγά φράζει με την πάροδο του χρόνου, το λίπος συσσωρεύεται και φράζει τις αποχετεύσεις σας με τον ίδιο τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος για να πετάξετε τα λάδια από το φαγητό που μαγειρεύετε είναι να το μαζέψετε σε μια σακούλα και να το πετάξετε στα σκουπίδια. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την αφαίρεση του επίμονου λίπους από τα βαθύτερα σημεία του αποχετευτικού σας συστήματος, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό.

3. Χαρτί

Ναι, αυτό περιλαμβάνει και χαρτί υγείας. Μπορεί να φαίνεται χαζό να πετάς χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας στα σκουπίδια στην αρχή. Ωστόσο, τόσο το χαρτί τουαλέτας όσο και άλλα προϊόντα με βάση το χαρτί θα σχηματίσουν φράξιμο σε μια χρονική περίοδο.

Ακόμα κι αν τα περισσότερα χαρτιά υγείας είναι βιοδιασπώμενα, οι χαρτοπετσέτες και άλλα προϊόντα υγιεινής όπως τα σερβιέτες είναι σίγουρα απαγορευτικά. Θα κατέβουν στο ξέπλυμα και θα σχηματίσουν συστάδες πιο κάτω στη γραμμή για να φράξουν την αποχέτευση σας.

4. Καφές

Τα κατακάθια καφέ φαίνονται μικρά και ακίνδυνα, αλλά μόλις βρεθούν στις αποχετεύσεις σας, μπορεί να προκαλέσουν φράξιμο. Στις κουζίνες, τα κατακάθια καφέ είναι η πιο κοινή πηγή τσόκαρων.

Οι άνθρωποι συνήθιζαν να πιστεύουν ότι ο καφές και το τσάι διατηρούν τους πόρους τους καθαρούς, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Συσσωρεύονται και προκαλούν μπλοκαρίσματα στους σωλήνες σας.

Ακόμη και μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν τεράστιο πρόβλημα εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία για πολύ καιρό. Ένας επαγγελματίας θα σας συμβούλευε πάντα να κρατάτε τον καφέ και το τσάι μακριά από τις αποχετεύσεις σας.

5. Αυγά

Όταν πετάτε τα τσόφλια των αυγών στον χώρο απορριμμάτων, συνθλίβονται σε μικρά κομμάτια. Αυτά τα μικροσκοπικά κομμάτια συνδυάζονται με γράσο και λάδια στις αποχετεύσεις για να σχηματίσουν ένα μεγάλο χάος. Αυτά μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν φράξιμο μέσα στους σωλήνες σας. Τελικά, θα πρέπει να καλέσετε τον υδραυλικό σας για να τα ξεβουλώσει για εσάς.

Να είστε προσεκτικοί με όλα τα τρόφιμα που πετάτε στα σκουπίδια σας. Ακριβώς επειδή η απόρριψη μπορεί να αλέσει τα υπολείμματα φαγητού, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να φράξει τις αποχετεύσεις σας.

6. Μπογιά

Τα χρώματα δεν φράζουν τις αποχετεύσεις σας, αλλά είναι σίγουρα κακές για την παροχή νερού. Όταν πλένετε τις βούρτσες σας στο νεροχύτη, αφήνετε τόνους επιβλαβών, τοξικών χημικών ουσιών στην παροχή νερού.

Όχι μόνο μπορούν να καταλήξουν πίσω στα υπόγεια ύδατά σας, αλλά μπορούν να μολύνουν την παροχή νερού των νοικοκυριών γύρω σας. Ορισμένες πόλεις έχουν εγκαταστάσεις απορριμμάτων όπου μπορείτε να πάτε για να πετάξετε τα χρώματα σας.

Ακριβώς όπως το γράσο, τα χρώματα με βάση το λάδι μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν μέσα στις αποχετεύσεις σας. Εάν είστε κανονικός ζωγράφος, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να απαλλαγείτε από τα χρώματα σας. Μιλήστε με έναν επαγγελματία εάν η βαφή φράζει τις αποχετεύσεις σας.

7. Αυτοκόλλητα

Έχετε αφήσει ποτέ αυτοκόλλητα από προϊόντα να καταλήγουν στο νεροχύτη; Εάν δεν τα βάλετε στα σκουπίδια, προετοιμάζεστε για καταστροφή. Η κόλλα στο πίσω μέρος των αυτοκόλλητων μπορεί να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων.

Με τον καιρό, αυτά θα κολλήσουν μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια γιγάντια σταγόνα στους σωλήνες σας. Όχι μόνο θα κολλήσουν σε περισσότερα πράγματα που πέφτουν στην αποχέτευση, αλλά συνήθως παρακάμπτουν τα συστήματα καθαρισμού του νερού στη θέση τους και μπορούν ακόμη και να τα καταστρέψουν. Καλέστε έναν υδραυλικό εάν χρειάζεστε αυτά τα δυσάρεστα αυτοκόλλητα που προκαλούν φράξιμο από τους σωλήνες αποχέτευσης σας.

8. Φάρμακα

Είναι εύκολο να πετάξετε φάρμακα που έχουν λήξει στην τουαλέτα εάν το ντουλάπι φαρμάκων σας βρίσκεται στο μπάνιο. Ωστόσο, παρόλο που τα φάρμακα διαλύονται, είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον.

Κάθε φορά που πετάτε παυσίπονα ή σιρόπια, στέλνετε εκατοντάδες χημικές ουσίες στην παροχή νερού της πόλης. Αν και το νερό καθαρίζεται πριν εισέλθει ξανά στην παροχή νερού που μπαίνει στα σπίτια μας, τα ζώα που ζουν στο νερό κινδυνεύουν να απορροφήσουν τις τοξίνες. Τα ψάρια μπορεί να καταλήξουν δηλητηριασμένα λόγω της ποσότητας επικίνδυνων αποβλήτων που πετάμε εν αγνοία τους στο περιβάλλον τους.

9. Σαπούνι

Όπως το λίπος, το σαπούνι μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στην αποχέτευση σας με την πάροδο του χρόνου. Παραμένει στο εσωτερικό των σωλήνων και μειώνει αργά την ποσότητα του νερού που μπορεί να ρέει μέσα από αυτό.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αποτρέψετε την ύπαρξη σαπουνιού στις αποχετεύσεις σας, μπορείτε να κάνετε τακτικές εξετάσεις από έναν υδραυλικό για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μεγάλο φράγμα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το αποχετευτικό σύστημα, ώστε να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε συσσώρευση προτού κλιμακωθεί το πρόβλημα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.