5 τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας με έναν λογοθεραπευτή

1. Κοινωνική / Πρακτική γλώσσα

Στα Σεμινάρια λογοθεραπείας αναφέρεται η μέθοδος που ένα άτομο χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να επικοινωνήσει καθώς και 3 μεγάλες επικοινωνιακές δεξιότητες: χρησιμοποιώντας τη γλώσσα για να επικοινωνεί με διάφορα μέσα (όπως καλωσορίζοντας άλλους, ζητώντας, διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας ανησυχίες για να πάρετε λεπτομέρειες κ.λπ. ), μετατρέποντας τη γλώσσα σύμφωνα με τα άτομα ή τη θέση που χρησιμοποιεί (δηλ. μιλάμε με διαφορετικό τρόπο σε ένα παιδί από ό, τι κάνουμε σε έναν ενήλικα, μιλάμε διαφορετικά εντός και εκτός) και προετοιμάζουμε με τις κατευθυντήριες γραμμές τη συζήτηση, συνέχιση με το θέμα, ώστε να χρησιμοποιήσετε και να αναγνωρίσετε λεκτικές και μη λεκτικές σημάνσεις.

Οι SLP μπορούν να συνεργαστούν με το παιδί σας για να τους δείξουν αυτές τις κοινωνικές γλωσσικές δεξιότητες (Λογοθεραπεία Λιβαδειά) για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να ταιριάζουν καλύτερα. Συμμετέχετε σε συζητήσεις με άλλους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κοινωνική / ρεαλιστική γλώσσα (American Speech-Language Hearing Organization).

2. Γνωστικές-επικοινωνιακές ικανότητες

Οι συνθήκες γνωστικής επικοινωνίας αναφέρονται στα προβλήματα γνωστικών διαδικασιών, όπως η προσοχή, η μνήμη, η αφηρημένη σκέψη, η ευαισθητοποίηση, αλλά και τα εκτελεστικά χαρακτηριστικά (αυτο-παρακολούθηση, προετοιμασία και επίλυση προβλημάτων). Αυτά μπορεί να αναπτυχθούν στη φύση (υποδηλώνοντας ότι το παιδί γεννιέται με αυτές τις ελλείψεις) ή μπορεί να πάρει λόγω τραυματισμού στο κεφάλι, εγκεφαλικού επεισοδίου ή εκφυλιστικών ασθενειών. Τα SLPs μπορούν να συνεργαστούν με το παιδί σας για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων ή / και να δείξουν τις τεχνικές αντιστάθμισης των νέων σας για να τους βοηθήσουν με τις ελλείψεις τους.

3. Αυξητική και εναλλακτική αλληλεπίδραση (AAC)

Η επεκτατική αλλά και η εναλλακτική αλληλεπίδραση, επιπλέον γνωστή ως AAC, περιγράφει “… όλες τις μορφές αλληλεπίδρασης (εκτός από την προφορική ομιλία) που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν ιδέες, απαιτήσεις, επιθυμίες και έννοιες.

Όλοι χρησιμοποιούμε το AAC όταν κάνουμε εκφράσεις προσώπου ή κινήσεις, χρησιμοποιούμε εικονίδια ή εικόνες, ή δημιουργούμε “(ASHA Web Site). Όταν οι SLP συνεργάζονται με τους νέους, ο στόχος μας νούμερο ένα συνεχώς επικοινωνεί. Μερικές φορές, ένα παιδί μπορεί να έχει τόσο σοβαρή καθυστέρηση / διαταραχή, ότι η συμβατική προφορική ομιλία δεν είναι δυνατή ή δεν είναι πρακτική. Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα SLP μπορεί να ασχοληθεί με ένα παιδί, αλλά και την οικογένειά του, να καταλήξει σε ένα σύστημα AAC που να χρησιμοποιεί αντί για ή παράλληλα με την ομιλία.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι αυτές οι τεχνικές AAC δεν χρησιμοποιούνται συνεχώς για να αντικαταστήσουν την ομιλία (λογοθεραπεία Λέρος). Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις προσεγγίσεις AAC για να αλληλεπιδράσουν, ενώ εξακολουθούν να εξυπηρετούν την καθιέρωση δεξιοτήτων λόγου (όταν ενδείκνυται). Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το AAC στον ιστότοπο της speechvoice.gr.

4. Ανησυχίες κατάποσης / τροφής

Οι παθολόγοι της ομιλίας, το σκέφτονται ή άλλως, μπορούν να εκπαιδεύονται στην παιδική λήψη και επίσης να τροφοδοτούν προβλήματα μαζί με ομιλία καθώς και γλωσσικά προβλήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως οι SLPs, έχουν στενή γνώση των δομών καθώς και λειτουργίες του στόματος και του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα, μερικοί SLPs έχουν εκπαίδευση σε μυο-λειτουργικές διαταραχές που συνίστανται σε ώθηση της γλώσσας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαταραχές κατάθλιψης και διατροφής.

5. Εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας πώς να βοηθήσετε καλύτερα το παιδί σας

Περάστε, το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένα SLP για το παιδί σας, είναι να σας εκπαιδεύσει και να σας ενθαρρύνει απλώς πώς να βοηθήσετε καλύτερα το παιδί σας. Ένας παθολόγος ομιλίας μπορεί να περάσει μια ώρα ή δύο την εβδομάδα μαζί με το παιδί σας, ωστόσο επενδύετε ώρες και ώρες την εβδομάδα που συνδέεστε με το παιδί σας. Κατά τη διάρκεια των καθημερινών ρουτινών το παιδί σας ανακαλύπτει τα περισσότερα και του προσφέρονται οι περισσότερες πιθανότητες αλληλεπίδρασης.

Δείτε περισσότερα για σεμινάρια λογοθεραπείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.